Sahabat Ustaz Don

Sahabat Ustaz Don

@ustazdondaniyal

Followers162.8K
Following1

Sesungguhnya Solatku, Ibadatku, Hidupku & Matiku Hanya Kerana Allah Taala (sekadar untuk berkongsi tweets demi kebaikan bersama) #ustazdon

Kuala Lumpur, Malaysia
Joined on January 08, 2012
Statistics

We looked inside some of the tweets by @ustazdondaniyal and here's what we found interesting.

Inside 100 Tweets

Time between tweets:
18 days
Average replies
2
Average retweets
1145
Average likes
392
Tweets with photos
65 / 100
Tweets with videos
0 / 100
Tweets with links
0 / 100

Rankings (sorted by number of followers)

4. in country Malaysia and category Religion

42. in country Malaysia and category Community

139. in category Religion

251. in country Malaysia

Ulangkaji solat sunat terawih & witir secara berjemaah. Semoga bermanfaat Insyallah. https://t.co/89MwWdriC3
4

Ulangkaji solat sunat terawih & witir secara berjemaah. Semoga bermanfaat Insyallah. https://t.co/89MwWdriC3

1. Boleh upload makanan yang dijual macam kedai online. 2. Pembeli pilih makanan & isi maklumat. 3. Peniaga bg link untuk bayaran online. 4. Pembeli boleh pilih nk hantar hari apa. 5. Boleh whatsapp lagi client utk repeat order. Database ada, apa yang pembeli order pun kita tahu.

Ada cara ke nak mudahkan urusan terima order guna whatsapp? Ya, ada. Boleh try guna servis Yezza supaya tak kelam-kabut nak terima order nanti. https://t.co/mPQRf5fEBy

3. Nak hantar order macam mana? Buka order sehari lebih awal atau sehingga 2 pm sahaja. Letak sendiri cut off time untuk terima order. Sediakan makanan ikut order yang diterima sahaja. Hantar sendiri, upah runner atau guna on demand delivery.

2. Nak terima bayaran macam mana? Minta pembeli transfer online atau bayar semasa barang diterima (COD). Nak selamat, hanya pastikan order yang dibayar sahaja akan disediakan.

Nak tengok contoh Bazar Ramadan Online, boleh klik di sini: https://t.co/Z7p8KPEtvq Isu: 1. Nak upload & promosi di mana? Semua platform online yang ada. Media sosial, whatsapp & website. Boleh share dalam group Facebook, group whatsapp jiran & rakan sekerja.

Kemungkinan besar Bazar Ramadan di seluruh Malaysia akan dibatalkan.

Pilihan yang tinggal adalah Bazar Ramadan Online.

1. Peniaga upload gambar produk & harga
2. Pembeli pilih & buat bayaran
3. Peniaga uruskan penghantaran

THREAD https://t.co/DLo1m0q3ly
3

Kemungkinan besar Bazar Ramadan di seluruh Malaysia akan dibatalkan. Pilihan yang tinggal adalah Bazar Ramadan Online. 1. Peniaga upload gambar produk & harga 2. Pembeli pilih & buat bayaran 3. Peniaga uruskan penghantaran THREAD https://t.co/DLo1m0q3ly

Apa itu 'bunting pelamin'?

Sebarkan supaya kita tidak memfitnah pasangan yang mendapat rezeki sebegini. Insyallah. https://t.co/EjmD4ntMv7
2

Apa itu 'bunting pelamin'? Sebarkan supaya kita tidak memfitnah pasangan yang mendapat rezeki sebegini. Insyallah. https://t.co/EjmD4ntMv7

Quoted @azrijohans

Sco pa tu manaaa? https://t.co/bLcMaDKT2y

Sco pa tu manaaa? https://t.co/bLcMaDKT2y

Check balance siap-siap sebelum keluar rumah supaya tak menyusahkan orang lain. https://t.co/8OU5UNHowG

Setiap kali nak pergi temuduga kerja, maklumkan dan dapatkan restu ibu bapa. Allah swt makbulkan doa mereka untuk anak-anak. Kerja pun berkat.

Next Page