J.S.P.A

J.S.P.A

@jspajohor

Followers794
Following1.7K

Weaving soul into Johor one festival at a time | #JSPA #LivetheArts #BudayakanSeni

Johor Bahru
Joined on September 05, 2012
Statistics

We looked inside some of the tweets by @jspajohor and here's what we found interesting.

Inside 100 Tweets

Time between tweets:
14 days
Average replies
6
Average retweets
1303
Average likes
998
Tweets with photos
33 / 100
Tweets with videos
0 / 100
Tweets with links
0 / 100

Rankings (sorted by number of followers)

6. in country Malaysia and category Event

52. in country Malaysia and category Entertainment

The Johor Classical Music Festival is back with a special CELLO EDITION for 2019! Don't miss the Cello Fellows At WORK and PLAY - featuring French maestros Frédéric Audibert and Florent Audibert alongside Jonathan… https://t.co/pIlZldCXsx

Quoted @zyraroxx

unpopular opinion: baju raya edition https://t.co/6toynT8i4c

unpopular opinion: baju raya edition https://t.co/6toynT8i4c

Its so ugly when guys choose to not wear full baju melayu and instead pair it with black skinny jeans and samping https://t.co/GNnuhkHcKr

IN CONJUNCTION WITH HIS MAJESTY THE SULTAN OF JOHOR'S 2019 BIRTHDAY CELEBRATIONS BUMI BERLANTAI PERMATA (THE BEJEWELED LAND) - MUSICAL THEATRE 20th - 23rd March 2019 Persada Johor… https://t.co/bjS9y5LRx1

Btw I’m sorry kalau banyak tweet muka tak mekap I sebab I memang confident cemtu So, feel free to ask sini. No dm. I free I reply. Boleh follow my twitter untuk dapat tips pasal kurus sihat ni. But honestly I have my life, so ada masa baru I update. #sejenisjarangscrolltwitter

Double chin plak sejenis yg you kurus ke gems ke, xpelik ada 🤣 For me its something normal. Unless you memang ada 3 lapis dagu.

Tips dia, jaga makan. Cliche kan? But seriously, I tak sedar bila pipi pau and double chin I hilang. I sibuk nak kecil pinggang, dia ikut hilang 😂 https://t.co/V9F2TIEaaj
2

Double chin plak sejenis yg you kurus ke gems ke, xpelik ada 🤣 For me its something normal. Unless you memang ada 3 lapis dagu. Tips dia, jaga makan. Cliche kan? But seriously, I tak sedar bila pipi pau and double chin I hilang. I sibuk nak kecil pinggang, dia ikut hilang 😂 https://t.co/V9F2TIEaaj

Ukurlilit tu wajib ambil untuk track progress dedua jenis badan sebab kadang2 kat penimbang memang tak nampak beza sangat. But you dah boleh tukar size baju, dah boleh berlari, tak penat. Thats called NON-SCALE VICTORIES. For me that thing lagi penting dari loss weight

Golongan ni sangat senang nak lose weight. Sebab memang lemak banyak. Even protein pun kena banyakkan ikan. Why? Ikan protein tinggi tapi lemak rendah. Dada ayam okay, tapi sebab zaman sekarang ayam ni banyak cucuk, so ada la lemak2 tersembunyi. Unless you ambil the organic one

Apple-shaped body ni sejenis yang memang atas besar bawah kecil. Sakit tumit tak yah cakap la. Hahaha sebab I la antara geng ni dulu

So what I did:

- Less fast food
- More protein dari ikan
- No sweet drinks
- Exercise upper body
- Ambil ukurlilit https://t.co/nUAuwo7wxm
2

Apple-shaped body ni sejenis yang memang atas besar bawah kecil. Sakit tumit tak yah cakap la. Hahaha sebab I la antara geng ni dulu So what I did: - Less fast food - More protein dari ikan - No sweet drinks - Exercise upper body - Ambil ukurlilit https://t.co/nUAuwo7wxm

Why susah nak lose weight? Sbb you tak banyak lemak nak kena buang pun. Cuma kalau jaga makan & exercise ni, dia add muscles and burn fats yg sikit2 tu. 

Rujuk gambar ni, saiz 1kg lemak vs 1 kg otot. Thats why kalau salah diet, badan menggelebeh. Sbb less muscles than fats https://t.co/fdy6e33rq1

Why susah nak lose weight? Sbb you tak banyak lemak nak kena buang pun. Cuma kalau jaga makan & exercise ni, dia add muscles and burn fats yg sikit2 tu. Rujuk gambar ni, saiz 1kg lemak vs 1 kg otot. Thats why kalau salah diet, badan menggelebeh. Sbb less muscles than fats https://t.co/fdy6e33rq1

Pear-shaped body ni biasanya jadi kat normal weight, dia macam sejenis membesar kat peha & punggung je selalunya

Tips nak kecilkan
- Less fast food
- Less desserts
- Banyakkan exercise
- Selalu ambil ukurlilit

Okay this person susah nak lose weight but easy to reshape https://t.co/l5IDGXi0WC

Pear-shaped body ni biasanya jadi kat normal weight, dia macam sejenis membesar kat peha & punggung je selalunya Tips nak kecilkan - Less fast food - Less desserts - Banyakkan exercise - Selalu ambil ukurlilit Okay this person susah nak lose weight but easy to reshape https://t.co/l5IDGXi0WC

This is THREAD about kecilkan certain part of our body. Ada trick and tips yang I belajar, so kalau rasa nak kurus, boleh follow 

Make sure you know your body type either pear-shaped or apple-shaped. Or cempedak-shaped (atas bawah besar 🤪) https://t.co/7biCid8sIn
2

This is THREAD about kecilkan certain part of our body. Ada trick and tips yang I belajar, so kalau rasa nak kurus, boleh follow Make sure you know your body type either pear-shaped or apple-shaped. Or cempedak-shaped (atas bawah besar 🤪) https://t.co/7biCid8sIn

Thank you YB Lim for taking the time to meet us today! Lots of ideas at the table - keeping our fingers crossed for some big plans in the near future. 🤞🤞 #JSPA #johoraf #livethearts https://t.co/6h6qYGajAP

One year ago on this day, we were rocking it out with JB's very own @Plaguetweets @ the 14th JB Arts Festival... and getting SOAKED to the bone while at it! Aiya, a little rain has never… https://t.co/YWzs9RFhQS

Whoa - we can't believe this was 6 years ago!!! #throwback to 2012 - who else remembers exploring the iconic heritage buildings in downtown #johorbahru in the 9th JB Arts Festival… https://t.co/1f8XwWOF5X

COMING SOON!! 1st Album Seakan Bintang akan keluar tidak lama lagi. Insya’allah bulan December album ini akan di release. Di dalam album ini memuatkan 11 lagu yang di… https://t.co/sXliyEPvCs

Assalamualaikum, Selamat tengahari kawan-kawan dan followers sekalian. Ada tak disini yang buat short film atau yang melibatkan diri dengan short film.

PINTO
2 years ago

Quoted @jspajohor

📢 Minggu ni wahai anak Johor Bahru ! Romi & The Jahats` Singapore & Malaysia Tour Jumaat ini pada jam 6:00pm di @embracehallJBs marilah kita bersama-sama menyambut kedatangan saudara kita dari Indonesia! #UpthePunx #MakePunkAthreatAgain https://t.co/PukGueI0yE

Juara masa lalu harus dimainkan! Ayuh! PND madafaka! https://t.co/6JYyEb8AZk

Next Page