RASA

RASA

@MajalahRasa

Followers3.5K
Following70

Ingat Makan Ingat Rasa #makandimana #resepi #resipi #recipe #masak #makanan #food #majalahrasa #rasainstafamous #rasatv

Shah Alam,Selangor, Malaysia
Joined on September 27, 2011
Statistics

We looked inside some of the tweets by @MajalahRasa and here's what we found interesting.

Inside 100 Tweets

Time between tweets:
19 hours
Average replies
0
Average retweets
1
Average likes
2
Tweets with photos
10 / 100
Tweets with videos
0 / 100
Tweets with links
0 / 100

Rankings (sorted by number of followers)

17. in country Malaysia and category Magazines & Journals

83. in country Malaysia and category Media

802. in country Malaysia

Petai pun boleh. Menawan kalbu apa...😅 https://t.co/pvby82Ioxv

Petai pun boleh. Menawan kalbu apa...😅 https://t.co/pvby82Ioxv

Anak-anak suka makan kentang goreng? Ni nak share petua untuk buat kentang goreng homemade yang sedap, rangup dan sama macam yang beli di restoran fast food tu. https://t.co/PoCeTL4iMr #majalahrasa #rasashare #petuadapur #frenchfries #HomemadeFOOD #LISA #resepi #resipi #recipe

Lepas ni kalau nak rebus telur, cuba petua min share ni. Memang jadi lebih mudah, licin & senang nak kupas. https://t.co/chiy9g118d #majalahrasa #rasashare #prtuadapur #telurrebus #homemade #nasilemak #LISA

RASA
10 days ago

Nak belajar buat Kuih Lompang yang sedap & mudah? Resipi min kongsi ni boleh cuba. Elok hasilnya dan resipi pun senang nak ikut. Puan-puan boleh cuba. https://t.co/3FlqPcwO3h #majalahrasa #rasashare #kuihlompang #kuihtradisional #homemade #resepi #resipi #recipe

RASA
10 days ago

Cara untuk nikmati khasiat peria dengan gaya paling sedap. Buat kerepek macam ni memang best. Tak rasa pahit pun. https://t.co/zOnvseGpu0 #majalahrasa #rasashare #kerepekperia #homemade #snek

RASA
10 days ago

Cheese Cake yang tengah hangat viral sekarang ni. Comel sangat bentuknya. Nak buat pun mudah. Kut ada yang nak try, ni min kongsikan resipinya dan cara dapatkan acuannya. Selamat mencuba! https://t.co/qkWLBwIY8i #majalahrasa #rasashare #tomjerrycheesecake #cheesecake

RASA
12 days ago

Cara untuk nikmati khasiat peria dengan gaya paling sedap. Buat kerepek macam ni memang best. Tak rasa pahit pun. https://t.co/zOnvseGpu0 #majalahrasa #rasashare #kerepekperia #bittergourdchip #homemade #healthysnack

RASA
12 days ago

Salah satu resipi Kek Pisang viral yang kena cuba. Memang sangat sedap. Berbaloi try ni. https://t.co/QOKoqkKu4n #majalahrasa #rasashare #kekpisang #kekpisangklusterkayangan #bananacake #homemade #recipe #resepi #resipi

RASA
12 days ago

Beli banyak-banyak lepas tu rosak memang rugi. Jadi, kami kongsi cara simpan kelapa parut agar tak mudah rosak. Boleh tahan 2 hingga 3 bulan. https://t.co/5AytJ8Iy0Y #majalahrasa #rasashare #kelapaparut #petuadapur

RASA
13 days ago

Salah satu resipi air yang paling sedap pernah min cuba. Kalau try ni, pasti tak menyesal. Sangat berbaloi. https://t.co/qnhS03xTWV #majalahrasa #rasashare #airnanassoda #homemade #resepi #recipe #resipi #pineapplejuice

RASA
13 days ago

Buat sekor ayam boleh makan satu family. Sangat sedap & rangup macam ayam kepci. Boleh cuba resipi ni puan-puan. Sangat puas hati. https://t.co/QkCn0NmADH #majalahrasa #rasashare #ayamgorengsinggit #resepi #resipi #recipe #friedchicken #homemade

RASA
13 days ago

Cara mudah buat pancake gebu tanpa guna tepung instant. Memang menjadi dan lebih jimat. Puan-puan boleh cuba ni. https://t.co/iWYCpGQdZA #majalahrasa #rasashare #pankek #pancake #homemade #resepi #resipi #recipe #breakfast

RASA
19 days ago

Tomyam Thai ni bila cukup rencah dia, memang sedap. Kot ada yang nak makan nasi lauk tomyam, Bihun Tomyam ke Kuetiau Tomyam ke, boleh try yang ni pulak. Min dah cuba banyak kali. Memang best. https://t.co/PfbqQ7UKmh #majalahrasa #rasashare #tomyamsayurthai

RASA
19 days ago
Hari ni Sis Mas nak beraksi lagi.. Menu sempoi versi Sis Mas. Jom tengok bersama di Dapur Rasa LIVE Bersama Sis Mas jam 11 pagi tonton Dapur Rasa FB Live bersama Sis Mas. Tengok tauuu❤️ 

#majalahrasa #rasashare #dapurrasa #fblive #chillje #rasacare #sismas https://t.co/w5HP8hwY37

Hari ni Sis Mas nak beraksi lagi.. Menu sempoi versi Sis Mas. Jom tengok bersama di Dapur Rasa LIVE Bersama Sis Mas jam 11 pagi tonton Dapur Rasa FB Live bersama Sis Mas. Tengok tauuu❤️ #majalahrasa #rasashare #dapurrasa #fblive #chillje #rasacare #sismas https://t.co/w5HP8hwY37

RASA
19 days ago

Musim PKPP ni kalau masuk mall nak makan laksa ni, asyik kena scan dahi. Jadi meh cuba buat sendiri. Sedap sangat & boleh jamu satu family. Berbaloi. https://t.co/vBqrGO4TgS #majalahrasa #rasashare #laksaaeon #laksaaeon

RASA
20 days ago

Patutlah lemak berkrim kek ni bila campuran tepung jagung, susu tepung dan susu segar bersatu. https://t.co/k0izT03fOS #majalahrasa #rasashare #kekspanmarble #marblecake #resepi #recipe #resipi #homemade

RASA
20 days ago

Nampak simple je cara nak buat pankek ni. Budak-budak suka makan ni. https://t.co/UwWfYabZNm #majalahrasa #rasashare #pankek #pancake #homemade #resepi #resipi #recipe #iOS

RASA
20 days ago

Resipi Bihun Sup paling mudah! Kalau puan-puan tengok resipinya, memang rasa nak cuba sebab dalam masa 20 minit pun dah boleh siap. Rasa pun sedap. Nanti bolehlah cuba. https://t.co/tk2cCW7bWY #majalahrasa #rasashare #bihunsup #resepi #resipi #recipe

RASA
21 days ago

Patutlah resipi Mi Hailam ni banyak orang share. Memang sedap & sangat simple. Puan-puan kalau tak ada idea nak masak apa, menu ni boleh dijadikan sajian buat keluarga. https://t.co/ZIvnB2TJjX #majalahrasa #rasashare #mihailam #resepi #resipi #recipe #homemade #Asians

Next Page